Metroen

Københavns Metro kører hver dag omkring 150.000 mennesker på arbejde, indkøbstur og til lufthavnen. Med minimal forsinkelse. Vi styrer toget, når det handler om at få Metroens digitale services og løsninger til at køre lige så effektivt.

Udfordringerne

Metroen ønsker at blive københavnernes foretrukne transportmiddel. Det stiller ikke blot krav til køreplanen, men fordrer også stor forståelse for folks behov og adfærd. Det kræver også en række driftsikre digitale produkter og services. For Metroturen starter længe før, man stiger på toget. Den starter både, når folk tænder for mobilen for at købe billet, eller 'stiger på Metroen' på computeren.

Løsningerne

Vi har i flere år været ansvarlige for Metroens digitale kommunikation og udvikling af relevante kanaler. Vores mantra er, at Metroen skal være, hvor forbrugerne er, og at oplevelsen skal være lige så brugervenlig og effektiv som Metroen selv. Hvad enten vi lægger en kommunikationsstrategi, udvikler et nyt website eller laver en app til mobilen.

Resultaterne

Vores arbejde har forlænget Metroturen ud på en lang række digitale platforme og løsninger. Det har styrket både image og omsætning, og i dag ligger den mobile Metrostation i lommerne på over 100.000 københavnere.

Kristoffer Okkels

Business Development Director
+45 22 49 83 39
Vis´alle blogindlæg


Stig på Metroen på mobilen

Kort ventetid. Hurtigt på, hurtigt af. Det er nemt at tage Metroen, og det skal være lige så nemt at finde vej på mobilen. Det var udgangspunktet, da vi begyndte arbejdet med Metroens app.

App’en er bygget op omkring det overskuelige og velkendte rutekort, som med swipe-funktionen er blevet nemt at navigere og gå på opdagelse i. Automatisk findes den station, der er nærmest dig, og app’en giver både mulighed for at tjekke afgangstider og købe billet. 

Men ofte stopper din rejse ikke, når du stiger af Metroen. Derfor kan du i app’en også se afgangstider til toge og busser. Hurtigt og enkelt fra dør til dør, ligesom Metroen. Og har du glemt klippekortet derhjemme, kan du nu købe en digital version i app’en.

Designet matcher Metroens genkendelige look og følger automatisk byens puls. Åbningsbilledet skifter nemlig årstid. Tænder du for app’en en varm junidag, ser du København badet i sol, mens decemberudgaven viser sne og julehygge.

Download app'en


Ét site til alle skærme

Det nye Metro site er en helt ny måde at tænke kommunikation og navigation på. For det første har vi droppet den traditionelle menu. I stedet bevæger du dig rundt via rutekortet.  

Det betyder for eksempel, at information om Cityringen er tænkt ind i helheden. Og efterhånden som maskinerne borer færdigt, vil de nye stationer blive aktive i navigationen. Klikker du på en station, glider du ned under kortet. På den måde forlænges oplevelsen af Metroen ud på sitet. Samtidig har vi tænkt salget ind i løsningen som et erklæret forretningsmål. Det samme gælder brugervenligheden. 

Med responsive design er sitet skabt, så du får samme oplevelse, uanset om du sidder foran din computer eller kigger på mobilen - som de fleste på farten vil gøre.

En så stor teknisk og designmæssig renovering har været mulig, fordi vi har haft Metroen som medpassager på hele projektet. Vi har løbende løst udfordringer og vendt nye ideer med kunden

Besøg m.dk

Vi er meget begejstrede for det nye M.dk. Siden skal både dække vores kunders behov for information om den eksisterende Metro samt behovet for informationer om Metrobyggeriet. Det er en kompleks opgave, som er blevet løst fornemt, og vi glæder os til at se, hvordan brugerne tager imod den.

Ingrid Liboriussen, webredaktør i Metroselskabet


Det er god elevatorstil

Kampagne opfordrer til at tage trappen

Elevatorerne i den københavnske Metro er blandt de mest benyttede i landet, også af passagerer med fuldt funktionsdygtigt bentøj. Tal viser faktisk, at op til 80% af de mennesker, der bruger elevatorerne, kunne tage trappen i stedet. Det fører til lange køer og ekstra store vedligeholdelsesomkostninger for selskabet. Derfor satte Metroen og Creuna fokus på, hvad der er god elevatorstil – nemlig at overlade pladsen til dem, der reelt har et behov. Det skete via en kampagne, der blev foldet ud på Metrostationerne i november 2012.

Midlet er ikke pisk, men et klap på skulderen til dem, der viser respekt og lader mor og far med barnevognen eller den ældre passager få adgang til elevatoren. 

Vi tror ikke på løftede pegefingre, men vil hellere skabe en positiv stemning på stationerne. Og vi er godt klar over, at det er svært at ændre folks vaner. Men det handler lige så meget om at gøre folk bevidste. Og kan vi få bare et par procent mennesker ud af elevatorerne og over på trappen, så vil det gøre en forskel.

Ingrid Liboriussen, kommunikationsmedarbejder, Metroselskabet


Metroen på 10+ Design Forecast

Et billede af dansk design i det 21. århundrede

Udstillingen 10+ Design Forecast ser på, hvad der kendetegner godt design i det 21. århundrede. Samtidig fokuserer den på redskaber, metoder og materialer, og hvordan designere og virksomheder arbejder sammen. Udstillingen lavede 10 nedslag i designhistorien fra 2000 og frem til i dag, og tilsammen dannede de et billede af dansk design i det 21. århundrede.

Creunas arbejde for Metroen blev udvalgt som case i kategorien Interaktionsdesign ved udstillingen på Dansk Design Center.

Når et så omfattende byggeri indtager store dele af vores hovedstad, er kreativ tænkning og god timing helt essentiel.

Dansk Design Center

Metro computer
Metro outdoor
Metro image
Metro map