Stockholms stad

Stockholm er en by, der vokser. Creuna støtter byen i at nå sin Vision 2030 – Stockholm i verdensklasse. Vi hjælper borgerne med at tage del i byens mange tilbud, serviceydelser, oplevelser og fortsatte udvikling via digitale løsninger i absolut verdensklasse.

Stockholm - en by i digital verdensklasse

Udfordringer

Stockholms stad er en stor, decentraliseret organisation bestående af mange forskellige selvstændige enheder. Alle har de forskellige behov for digital kommunikation, men med én og samme afsender. Creuna arbejder med Stockholms stads mange websites, som er rettet mod forskellige grupper, og vi bygger digitale services og platforme til de forskellige enheder i organisationen.

 

Løsninger

Creunas arbejde for Stockholms stad omfatter rådgivning, udvikling af digital strategi og koncepter, interaktionsdesign, systemudvikling samt drift af deres digitale løsninger. Siden 2005 har vi været ansvarlige for den digitale strategi. Både i forhold til intern og ekstern kommunikation.

Resultater

Stockholms stads digitale kommunikation er helt på forkant med tiden og møder bred anerkendelse blandt brugerne. I både 2012, 2010 og 2009 blev stockholm.se kåret til Sveriges bedste website af Internetworld Awards. Funktionen "Sammenlign services" har vakt betydelig opmærksomhed – også i resten af Europa - og har sat nye standarder for, hvordan kommunale services kan præsenteres og sammenlignes. Funktionen "Varmepumpe – søg tilladelse" vandt prisen Guldlänken i 2010 for bedste offentlige e-service. Disse og mange andre højtprofilerede funktioner har givet stockholm.se position som et website i verdensklasse.

Kristoffer Okkels

Business Development Director
+45 22 49 83 39
Vis´alle blogindlæg


Populært hus får nyt hjem på nettet

Kulturhuset i Stockholm har flere tusinde årlige arrangementer og er Sveriges tredje mest populære attraktion. Creuna blev sat på opgaven at lave husets nye website, og efter en grundig analyse udviklede vi et nyt koncept for deres digitale kommunikation:

På baggrund af bygningens arkitektur og en grafisk manual udviklede vi et digitalt formsprog, der for besøgende skaber tydelig genkendelse af bygningen og dens stemning.

En avanceret kalenderfunktion giver nu et klart overblik over datoer for koncerter, film, klubaftener – bogstavelig talt tusindvis af arrangementer hvert år. Derudover er det også nemt at finde den kultur-afdeling, man er interesseret i. En af udfordringerne i forbindelse med sitet var at synliggøre de mange forskellige aktiviteter, som huset tilbyder, og gøre det enkelt for besøgende at finde det, de søger.

Besøg Kulturhuset


Sig det med en film - supersocial lærerportal

’Pedagog Stockholm’ er en social og informativ portal for lærere i Stockholm.

Ved hjælp af kortfilm, egen YouTube-kanal, Facebook og Twitter kan lærerne inspirere hinanden, udveksle erfaringer, stille spørgsmål og få information om alt, der omhandler skole og pædagogik. 

Der er også knyttet en række populære blogs til sitet, hvor lærerne kan debattere aktuelle temaer. I kalenderen, som løbende bliver opdateret, kan man med et par klik tilmelde sig aktuelle kurser og foredrag.


Under construction - business as usual

Stockholm.se har gennemgået en omfattende ombygning, hvor strukturen er blevet lagt om, og navigation og udseende har fået et redesign. På grund af websitets popularitet og det faktum, at mange mennesker til dagligt arbejder med det, var det vigtigt, at sitet altid var tilgængeligt og aldrig var nede.

Vores opgave var at lægge fundamentet for det nye site og samtidig foretage en del store ændringer uden at afbryde arbejdet på sitet. Resultatet blev en trinvis lancering af det nye Stockholm.se, som i dag er et af Sveriges mest populære, offentlige websites.

Besøg Stockholm!


Stockholm - en vinderby

Sveriges bedste kommunale website 2012

"Med sit fokus på åbne data og med API-portalen Open Stockholm og flere nye tjenester, der tilsammen fokuserer på borgernes behov, er Stockholm.se Sveriges bedste kommunale hjemmeside. I løbet af året er eksisterende features videreudviklet og nye e-tjenester kommet til. Samtidig er design og brugervenlighed forbedret på stort set hele websitet. Kommunen har tilmed bidraget med koden til sit sammenligningsværktøj, da Karlstad kommune ville skabe et lignende koncept. Stockholm.se er for alvor på forkant. "

Internetworld, 2012

Sveriges bedste kommunale website 2010

"Sveriges bedste kommunale website er hele tiden på vej frem. Den er tilmed pædagogisk og ser godt ud og nye e-services tilføres konstant. Det gør livet enklere for både medborgere og kommunen selv. Sådan skal et kommunalt website fungere i 2010."

Internetworld, 2010

Sveriges bedste kommunale website 2009

"Stockholm, landets største kommune er ikke bare gode på nettet - de viser virkelig, hvor skabet skal stå. På trods af, at der stadig er meget, der skal gøres, imponeres vi meget af udviklingskraften og alt det, som faktisk allerede er på plads, alt fra skolewebben til cykelplanlægningsværktøjet. Desuden er deres sammenligningsfunktion fortrinlig og virkelig oppe i tiden."

Internetworld, 2009