Creuna lancerer website til Internet Week Denmark

Creuna lancerer den visuelle identitet og et moderne, responsivt konferencesite for Internet Week Denmark –Danmarks største internetfestival.

Når Danmarks største internetfestival løber af stablen fra d. 28. april til 2. maj 2014 i Aarhus, er Creuna ikke kun medarrangør og aktiv vært ved flere events. Creuna står nemlig også bag festivalens visuelle identitet og et moderne og responsive konferencesite, der spiller en afgørende rolle i at indfri ambitionen om en succesfuld crowdsourced festival.

Internet Week Denmark er en helt ny festival, der fejrer internettet og dets betydning for innovation og vækst i Danmark. Festivalen baserer sig på konceptet omkring crowdsourcing, hvilket vil sige, at alle kan byde ind med alt fra frivillig arbejdskraft, sponsorater, oplæg i egen virksomhed til at arrangere sociale og lærerige events.

Websitet spiller en afgørende rolle i at indfri festivalens ambitioner, der er at opnå 50 crowdsourced events og 1000 tilmeldte. Fokus har været at skabe et moderne og tidstypisk website, der på en gang tager store spørgsmål op som internettets betydning for økonomi, samfund og borgere og samtidig inddrager den brede befolkning.

Ligesom internettet er Internet Week Denmark nemlig åben for alle, og derfor understøtter websitet festivalens præmis om, at alle – fra digitale frontrunners til interesserede borgere –kan deltage på forskellige niveauer.

Med rod i crowdsourcing-princippet kan man oprette forskellige typer af events med egne ord, venues og billeder, der straks publiceres og indgår i festivalprogrammet. Samtidig skal sitets kommunikation og løsning tiltrække og imødekomme de frivillige medhjælpere, der agerer alt fra afviklere til live reportere.

Sidst, men ikke mindst skal sitet naturligvis tilgodese den store gruppe af almene festivalgængere, der kan få overblik over programmet og tilmelde sig events m.m. Events er hjertet i festivalen og er derfor også en kernefunktionalitet på websitet, der ud over den mere traditionelle eventvisning også giver de besøgende mulighed for at sammensætte deres eget personlige festivalprogram. Sitet er udviklet til at give festivalgængere og andre interessenter den optimale brugeroplevelse uanset hvilket device, de besøger sitet fra; fra det store overblik på den stationære eller bærbare til den nemme adgang til egne events for deltageren, der står inde midt i herlighederne og har brug for eksempelvis en kortvisning på mobilen.

Websitet er sponsoreret af Creuna, der har stået for alt fra visuel identitet til teknisk udvikling og drift. Resultatet er et moderne website, udviklet på nyeste teknologi og med fokus på dynamisk visning af indhold, personalisering og mobilitet.

Den visuelle identitet er prikken over internettet

Den visuelle identitet er designet til at fungere optimalt både online og offline og indfange essensen af internettet. Internettet er symboliseret i cirkelformen, der ses i både festivalens logo og som et gennemgående designelement. Cirkelelementet opstår og skalerer ud fra prikken over internettets i. Dermed er cirkelformen og dens betydning – ligesom festivalen – en hyldest til internettets værdier som vækst, connectivity, globalisering og dynamik. I samme ånd taler designet internettets eget sprog som illustreret ved ikonografien, der er gennemgående på sitet og repræsenterer Internet Week Denmarks 10 overordnede temaer.

Websitet er udviklet på et helt nyt teknologi-framework: “Meteor”, der er JavaScript-baseret, bygger på real-time relation mellem server og klient, er open-source – og selvfølgelig i beta. På den måde er selve teknologivalget også en hyldest til internettet og de trends og muligheder, som accelererer netop nu.

”Creuna er nu fødselshjælpere til en festival, der forhåbentlig vil samle alle vigtige aktørers opmærksomhed på Danmarks rolle og muligheder i den digitaliserede vækst. Vi ser crowd-sourcing, åbenhed, mobility og open source som vigtige elementer i både festivalen og vores bidrag”, siger Simon Kibsgård, Lead Digital Business Developer hos Creuna og en af initiativtagerne bag festivalen.